HYTTSILL
Lördagen 22 februari
Lördagen 22 mars
Boka på 0481-31402 eller 0732-683677
Lördagen 22 mars
Boka på 0481-31402 eller 0732-683677
När glasblåsarna går hem dukas långborden upp i de småländska glashyttorna. Kocken har stekt saltsill i kylröret – där glaset tidigare på dagen långsamt fick svalna. Han bär fram plåtar med knaperstekt fläsk och isterband. Bakad potatis, äkta småländsk ostkaka. Och i glasen skummar källarsval öl… Det dröjer heller inte många minuter innan allsång och snapsvisor på nytt får temperaturen att stiga i hyttan.
Hyttsillskvällarna har sitt ursprung från tiden när glashyttan också var bygdens samlingspunkt. Här träffades arbetskamraterna efter jobbet, jägare från skogarna runt omkring – och luffarna förstås. Det var inte ovanligt att 15, 20 luffare samlades på trälådorna i hyttvärmen för att berätta historier – och äta en bit.
Det är denna hyttatmosfär och maten som tillreds på klassiskt vis vi nu kan återuppleva i Målerås glashytta. Musik, kalla drycker, traditionsenlig meny – och så får ni uppleva det glödande glaset i ugnarna.
Följ med på en äkta småländsk fest!
ARRANGEMANG
Kl 17.00 Hyttsill
Erbjudande: 20% rabatt i Kristallshopen
Kl 18.00 Glasrelaterad aktivitet (blåsning, gravering eller guidning)
Kl 19.00 Ostkaka och kaffe
Trubadur spelar under kvälle.
MENY
Småländska isterband från Stens i Åseda
Knaperstekt fläsk från Smålands Skafferi
Sill i grädd/löksås
Bakad potatis med kryddsmör
Smör, ost och knäckebröd
Traditionell småländsk ostkaka från Vrigstad med sylt och grädde
Kaffe från Tadah Kafferosteri/The
Källarsval öl från Kvarnagårdens Bryggeri, vitt/rött vin och snaps finns att köpa i baren. Även alkoholfria alternativ finns.
Pris 495:-
