HYTTSILL

OBS! Just nu hålls ingen hyttsill

När glasblåsarna går hem dukas långborden upp i de småländska glashyttorna. Kocken har stekt saltsill i kylröret – där glaset tidigare på dagen långsamt fick svalna. Han bär fram plåtar med knaperstekt fläsk och isterband. Bakad potatis, äkta småländsk ostkaka. Och i glasen skummar källarsval öl… Det dröjer heller inte många minuter innan allsång och snapsvisor på nytt får temperaturen att stiga i hyttan. 

Hyttsillskvällarna har sitt ursprung från tiden när glashyttan också var bygdens samlingspunkt. Här träffades arbetskamraterna efter jobbet, jägare från skogarna runt omkring – och luffarna förstås. Det var inte ovanligt att 15, 20 luffare samlades på trälådorna i hyttvärmen för att berätta historier – och äta en bit. 

Det är denna hyttatmosfär och maten som tillreds på klassiskt vis vi nu kan återuppleva i Målerås glashytta. Musik, kalla drycker, traditionsenlig meny – och så får ni prova på glasblåsning.
Följ med på en äkta småländsk fest!

Vi har vin- och spriträttigheter.


MENY

Välkomstdrink

Hyttsill, småländska isterband, knaperstekt fläsk, bakad potatis med aromsmör och två sorters sill. 
Smör och bröd
Läsk/lättöl

Underhållning och glasblåsning

Traditionell småländsk ostkaka med sylt och grädde
Kaffe/Te

Snaps och andra starka drycker finns att köpa i baren

För grupper året!