MÅLERÅS GLASBRUK

Glas är ett material, ett hantverk och en konstform. Det är ur samspelet dem emellan som de verkliga mästerverken föds. MÅLERÅS står för förnyelse, men förvaltar samtidigt svenskt glas-hantverk och svenska konstnärstraditioner. Formgivare och glashantverkare på MÅLERÅS skapar både konst- och bruksglas av hög kvalitet och unik design.

Välkommen till kristallens förtrollade värld!

www.maleras.se

GLASBYN MÅLERÅS

Glasbyn Målerås hälsar dig välkommen att uppleva känslan i en genuin bruksort. Målerås ligger i Nybro kommun, omkring 30 kilometer nordväst om Nybro, vid riksväg 31. I Målerås finns möjligheter såväl till shopping som upplevelser av olika slag.

 

www.maleras.nu

MÅLERÅS LÄDER

Vi är ett genuint familjeföretag som har tillverkat egna läderprodukter
sedan 1947. Företaget ligger mitt i glasriket i den lilla glasbruksbyn Målerås.
Här tillverkar vi portföljer, pilotväskor, handväskor, läderbälte,
skinnförkläde, ryggsäckar, musmattor mm.

 

www.swecase.se

 

 

MÅLERÅS VANDRARHEM B&B

Mitt i Glasriket hittar ni Målerås Vandrarhem och B&B. Sedan 2003 driver Annegret och Frank Fender Målerås gamla hotell. Vandrarhemmet har 11 rum med alltifrån enkelrum till flerbäddsrum samt 10 dubbelrum i lägenheter.

 

www.malerasvandrarhem.se

 

GLASRIKET

I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

 

www.glasriket.se

 

 

 

 

 

ZABRA

Förnya ditt hem med ett nytt rum i trädgården.

Zabra tillverkar uterum, uteserveringar och pooltäckningar. Unik patenterad konstruktion gör det möjligt att öppna hela taket i uterum och uteserveringar.

 

www.zabra.se